RECIPE: OPRET DIN EGEN BENBOUILLON HJEMME

Knochenbrühe rezept zuhause selbst herstellen Titel

Den varme, dampende knoglestråbe udstråler en aroma af urter, krydderier, umami, knogler i høj kvalitet og ren kærlighed i rummet. Du tager den varme kop benbouillon i din hånd; føl, hvordan det langsomt varmer dine fingre og driver kulden ud af dine lemmer. Du tager en første slurk. De smag, som du lige har bemærket gennem din næse, spreder sig nu også i munden: en behagelig smag spreder sig over din tunge – hjertelig, let salt, masser af umami og den forskellige aroma af ingredienser af høj kvalitet. Bagefter føler du, hvordan varmen spreder sig i maven og vækker ånden igen i dig. Du bliver siddende et par minutter mere, drikker knoglen i fred og starter derefter igen med ny styrke.

Det, der lyder som en reklamebrochure her, er meget hyppige feedback fra vores kunder. Benbouillon er den ultimative sjæl mad. Så mange værdifulde ting kombineret i en mad – det finder du sjældent! Hvis du føler dig lidt prikken i din mave og ønsker at opleve disse følelser, så læs videre.

I dag giver vi dig et kig bag kulisserne i produktionen af benbouillon og afslører vores afprøvede benbouillon til hjemmelavning.

  1. Bedstemor ved, hvad en god benbouillon kan gøre
  2. Det hører hjemme i enhver god benbouillon
  3. Vores opskrift: lav benbouillon hjemme

 

1. Bedstemor ved, hvad en god benbouillon kan gøre

Lad os huske på i starten: Da du var barn og lå syge i sengen fra tid til anden – hvad gjorde bedstemor for at krydre dig? Præcis – en kop varm, dampende, lækker benbouillon. Efter et par kopper med denne lækre benbouillon var du sund og klar til nye eventyr på kort tid.

Din bedstemor kender stadig benbouillon, fordi det var en almindelig mad indtil for ca. 50 år siden. Med den stigende industrialisering og automatisering af vores fødevarer, er kunsten at en god benbouillon desværre gået tabt. Især især i Asien er bouillon stadig på den daglige menu og er især populære til morgenmad. Hvis du spørger din bedstemor, hvornår benbouillon var særlig vigtigt før, fortæller hun dig: til morgenmad, før hun gik på arbejde eller i marken, og selvfølgelig, når du var syg. Fordi benbouillon traditionelt havde et ry for at støtte kroppen og immunsystemet og f.eks. at være i stand til aktivt at modvirke en forkølelse.

 

Er bestanden og benbouillon den samme?

Kort sagt oprettes benbouillon, når dyreknogler simmeres i vand i op til 18 timer. I de sidste par timer er der tilføjet nogle grøntsager og urter for at berige nærings- og smagsprofilen.

Da Maggi, Knorr og Co. imidlertid de fleste af os forstår bouillon som en færdig bestandskub eller et øjeblik suppepulver med masser af salt, glutamat og kunstige aromaer. 161/5000 Imidlertid indeholder denne form for bouillon ikke så mange næringsstoffer, og efter vores mening smager det næppe som en god knogleculjong [1].

Forskellen mellem en benbouillon og en bestand er, at bestanden ofte bruger kød som basis, ikke kun knogler. Bestanden koges normalt kun i 1-3 timer – benbouillon, dog 18 timer.

 

Hvilke ingredienser indeholder en god benbouillon?

En god benbouillon indeholder en lang række næringsstoffer. Du finder blandt andet:

  • Kollagen
  • aminosyrer
  • glycosaminoglycaner
  • vitaminer
  • mineraler
  • Omega 3-fedtsyrer

Vi kiggede nærmere på alle disse næringsstoffer i vores artikel “Ingredienser, hvad der er i benbouillon“.

 

2. Det hører hjemme i enhver god benbouillon

1. Hvorfor er næse-til-hale-princippet vigtigt?

Generelt helbred i Tyskland er mildest talt elendigt. Mere end 10 millioner tyskere lider af en autoimmun sygdom [2], der er i øjeblikket 8 millioner diabetikere [3], en ud af to lider af højt blodtryk [4], og alle over 50 klager over lemmer og rygsmerter. Men hvis du søger efter sådanne tal blandt primitive folk eller stadig oprindeligt levende folk, vil du ikke finde noget lignende [5]. Fordi de fleste af sundhedsmæssige problemer i vores 1. verden stammer fra vores moderne, industrielle, unaturlige livsstil.

Dette inkluderer ikke kun forbruget af mad, som naturen ikke har beregnet os (korn, sukker og fastfood), men også en stadig mindre række fødevarer. For eksempel bruger primitive folk ca. 200-300 forskellige fødevarer om dagen, både forskellige planter og forskellige dyr [5]. Og med dyrene er det slående, at hele dyret altid genanvendes – intet er tilbage.

Den stærkeste i stammen og lederen får de vitale organer hjerte, lever, nyre og hjerne. Huden er enten kogt og spist, eller læder er lavet af det. Knoglerne koges ned til en bouillon og beriges med grøntsager og urter. Der er næppe noget animalsk affald tilbage! På vores breddegrader spiser de fleste imidlertid hakket kød, gulash eller måske et stykke filet. Imidlertid har disse dele af dyret også de færreste næringsstoffer.

I denne forstand er benbouillon en god opgradering af din måltidsplan, som også kan være meget gavnlig for dit helbred. benbouillon er etisk, fordi knoglerne til en rigtig god knoglemulde kommer fra dyr, der holdes passende. Det betyder køer fra græsarealer, fisk fra vildfangst eller fjerkræ, der stadig stod på en eng. I sidste ende er det ikke kun mere bæredygtigt, men også mere etisk at bruge alt fra det slagtede dyr. Det er simpelthen respektløst over for dyret at kun selektivt fjerne muskelkød og kaste resten af dyret væk ubrugt. Disse “affaldsprodukter” skal også respekteres og er faktisk de sundeste dele af dyret.

Sundhed, etik, bæredygtighed, smag – dette er de fire udtryk, der bedst beskriver en god benbouillon, og det er nøjagtigt, hvad vi tager til hjertet, når vi laver knoglecremen fra Bone Brox!

 

2. Hvor kommer knoglerne fra en god bonbouillon fra?

lokal

Vores knogler kommer direkte fra området. Dette har ikke kun fordelen ved kortere transportveje, men sikrer også øget friskhed af produkterne og mindre CO2-forurening for miljøet. Især i store byer er det undertiden vanskeligt at få lokale knogler til din benbouillon. Det er bedst at tale direkte med den specielle sælger af den økologiske friske madtæller eller den økologiske slagter, du har tillid til. Nogle onlineforhandlere er også specialiserede i forsendelse af lokale kødprodukter, eller andre lokale slagtere sendes også online.

art-passende opdræt / græsningsopdræt

Fabriksopdræt er forfærdeligt for dyrene og er en stor belastning for miljøet, fordi ikke kun kastes store mængder fossile brændstoffer, men også foderet (koncentrat fra majs og soja) kommer for det meste fra Frankrig eller USA og betyder en ekstra byrde for vores klima.

Dyr på en art-passende måde har plads nok til at bevæge sig passende. De spiser, hvad naturen bringer dem året rundt. Det eneste koncentrat, der gives dem, er hø, dvs. tørret græs og minimal mængde kornmel fra deres egen dyrkning eller i sjældne tilfælde korn til kyllingerne.

Husdyrets knogler kan indeholde antibiotiske rester, og kødet indeholder dobbelt så meget omega-6-fedtsyrer og stresshormoner som kødet fra dyr fra græsarealer. I orden: du er hvad du spiser – forbrug af den ene eller den anden har en direkte indvirkning på din krop. Antibiotikum kan ubalance din tarmflora og påvirke dine kropsceller. [6]

Af disse grunde skal du kun købe organiske knogler fra dyrevelfærd eller endda bedre græsarealer. Også her kan en god slagter eller et økologisk supermarked bevise certifikater i en nødsituation.

 

3. Hvilken knogle jeg tage for korrekt benbouillon bedst?

Grundlæggende er alt kødstykker på benet også egnet til en ordentlig bouillon. For eksempel oksekrydset ribben, oxtail, men klassikerne er marvknogler og ledben. Disse knogler kan komme fra forskellige dyr og behøver ikke nødvendigvis at stamme fra kvæg. Fjerkræ, fisk eller endda vildt er også muligt.

Benbouillon fra “frilandskvaeg”

Marvknogler, artikulære knogler eller oksehaler fra græskvæg er især egnede som knoglemasse. Dette er den klassiske blandt knoglesupper og meget almindelig. Du kan især finde knoglemarv i alle store slagtere.

Benbouillon fra “frilandskylling”

Hvis du lejlighedsvis koger en hel kylling i ovnen og derefter spiser den, vil der være masser af knogler og knogler fra dyret. Disse knogler (ca. 1 kg) er perfekte som grundlag for en lækker Benbouillon fra “frilandskylling”. Efter at have kogt knoglerne, kan du stadig smide dem væk, men i det mindste bevares deres lækre smag og værdifulde ingredienser i en god benbouillon.

fiskebouillon

Det samme gælder for fisk: hvis man ofte tilbereder og fileterer en hel fisk, er også knogler, hoved og noget slagteaffald af fiskene tilbage. Brug dette fiskeskelet eller sildeben som basis for en lækker fiskesuppe. Derefter kan du berige det med alger og løg, så bouillon indeholder en mere grundig aroma. Vigtigt: Gæsterne kan give en bitter smag og skal fjernes på forhånd. Øjnene er ofte ikke kogte, fordi de overskyter bouillon, når varmen er for høj.

Vegansk variant: Vital champignonbouillon

En benbouillon behøver ikke altid at indeholde animalske produkter. Hvis du er vegetar eller veganer, kan du også tilberede en grøntsagsbuljong og medicinske svampe. Vores mest populære medicinske svampe til dette er Shiitake, Maitake, Pom Pom Blanc, Mu Err, Silberohr, Steinpilz og selvfølgelig alle svampe, som du også kan finde i de tyske skove. Vi er især stolte af Kraft bouillonopskriftmed medicinske svampe, og smagen af denne bouillon er noget andet, hvis du længes efter en ændring.

Du kan finde mere information om, hvilke knogler der er egnede til hvilken benbouillon i vores artikel: Be-all og end-all af den ultimative bouillon: Knoglerne.

 

3. Vores opskrift: Lav benbouillon derhjemme

Dette er vores grundlæggende opskrift på en fremragende benbouillon. Tilberedningstiden er ca. 18 timer, hvilket resulterer i 2,5 liter af den fineste benbouillon.

 

INGREDIENSER:

  • 2 kg blandede knogler, eventuelt med kød
  • 3 liter koldt, filtreret og vitaliseret vand (til langsomt komfur) eller 7 liter koldt, filtreret og vitaliseret vand (til klassiske gryder med låg)
  • 300 g løg, skrællet og terninger
  • 100 g skalotteløg, skrælede og terninger
  • 200 g gulerødder, vasket og skivet
  • 3 sk æble cider eddike (1 sk pr. Liter)
  • Krydderier (6 nelliker, 3 frø af krydderier, 9 peberkorn, 3 laurbærblade)
  • friske urter (timian, persille osv.), vasket og groft hakket

Valgfrit: ½ radise, 1 flok suppegreener, 6 nøgle hvidløg

 

Knochenbrühe rezept To Go

 

FORBEREDELSE:

  1. Stegt knoglerne i ovnen i 20 minutter ved 250 ° C, indtil de er dejlige brune og stærke, ristede aromaer har udviklet sig.
  2. Opvarm langsomt knoglerne med koldt vand og eddike i en lav indstilling til under kogepunktet – knoglemulten må aldrig koge! Denne traditionelle teknik fjerner næringsstoffer fra knoglerne gennem surheden i æble cider eddike. Du kan få endnu flere næringsstoffer, hvis du tilføjer et par isterninger til vandet i begyndelsen.
  3. Smæld knoglerne ved lav hastighed (niveau 1) i mindst 18 timer. 88/5000 Her reduceres vandet med 4-5 liter, hvilket efterlader ca. 2,5 liter bouillon. Som et alternativ kan du bruge den såkaldte slow cooker. Dette kan justeres i tid og temperatur og sparer energi – også her ender du med 2,5 liter bouillon. Hvis du virkelig har travlt, skal du tage trykskummen og have din knoglecrush efter 40 minutter. Vi anbefaler dog: jo længere, jo bedre!
  4. Grøntsagerne (skalotteløg, gulerødder eller, i en variation, selleri, purre, fennikel, tomater, æble, pære, radise) sættes til gryden 2 timer før afslutningen af tilberedningstiden. Hvis du tilsætter grøntsagerne meget tidligere, kan en bitter smag opstå.
  5. Urterne, som en god urtete, sættes kun i gryden 5 minutter før slutningen.
  6. Hæld den færdige benbouillon gennem en sigte og derefter gennem en pasduk (fint tehåndklæde). Der er en klar benbouillon tilbage.
  7. Salt nu benbouillon til din smag med sten salt. Salt under ingen omstændigheder på forhånd, fordi smoseprincipperne ellers ikke koger næringsstofferne fra knoglerne i vandet.
  8. Du kan enten nyde benbouillon med det samme, vække den i glas eller fryse den i portioner eller i en isterning.
  9. Benbouillon forbliver i køleskabet i 4-5 dage, 3 måneder i fryseren og 2 år, hvis den er ordentligt vågnet op. Mere information om holdbarhed og opbevaring.

Og det handler om det. Ikke så kompliceret, er det? De fleste af ingredienserne til en god benbouillon fås allerede i næsten alle husholdninger. Du kan købe knoglerne enten friske eller på lager. Selv i fryseren er knogler vidunderlige at være klar til den næste store knoglesucceskok.

 

Du nyder din benbouillon på så mange forskellige måder

En benbouillon kan nydes på mange forskellige måder. Så længe du ikke opvarmer benbouillon ultrahøj eller koger den i timevis, fastholdes næringsstofferne ved enhver form for forbrug, og der er ingen bedre eller dårligere måde

Morgen: Mange af vores kunder og vi kan godt lide at nyde en benbouillon i stedet for kaffe om morgenen. Du behøver ikke koffein for at komme tidligt i gang. Benbouillon indeholder mange næringsstoffer, der vekker dine trætte lemmer og nærer og fylder dem. Bonus: Der er ingen koffein lav ved frokosttid.

Prøv vores Bulletproof-Brox For den perfekte start på dagen: Læg en spiseskefuld smør, en spiseskefuld kokosnøddeolie og et stykke ingefær på et glas benbouillon. Læg det hele i blenderen, og pisk det op i en dejlig cremet bouillon, inden du drikker den.

Benbouillon To-Go: Fyld lidt af din elskede Bone Bouillon i en termos og bare nyd dem på farten. Benbouillon imellem er en sund, lækker og lækker snack i høj kvalitet og tilfredsstiller alle trang.

I supper, saucer eller gryderetter:Da benbouillon betyder koncentreret smag, kan du tilføje det hvor som helst, du normalt vil bruge midler, suppepulver eller øjeblikkelig bouillon. Benbouillon er en vidunderlig base for supper og gryderetter, og du vil hurtigt bemærke, hvor meget den gode smag adskiller sig fra kunstige pulvere.

Her er nogle af vores foretrukne opskriftsideer til brox benbouillon som suppebase.

Umami: Læg to spiseskefulde tomatpuré på et glas benbouillon og omrør det godt. Tomatpasta indeholder naturligt glutamat og raffinerer således aromaen i bouillon.

Spicy: Læg en spiseskefuld benbouillon, en kniv af chili, en knivspids og et stykke ingefær på et glas benbouillon. Bland det hele sammen og nyd en varm bouillon i asiatisk stil!

 

Er der en anbefalet daglig dosis?

I denne artikel deler vi vores oplevelse af vores Undersøgelse / applikationsgennemgang om lækkende tarmsyndrom. Den anbefalede daglige dosis var 250 ml / dag.

 

Konklusion – børns leg at lave en velsmagende benbouillon

I dag delte vi med dig mange af vores forretningshemmeligheder, alt hvad du bør vide, når du laver din egen bouillon. Vi har afsløret vores velprøvede opskrift til dig og har givet dig mange tip til mere variation til glæde af benbouillon. Hvis indsatsen for din egen produktion af benbouillon er for stor, er du velkommen til at komme ind i vores butik.

 

Kilder:

[1] https://www.berlin.de/special/gesundheit-und-beauty/ernaehrung/4836361-215-bruehe-omas-allheilmittel-im-gesundheits.html

[2] https://autoimmunportal.de/autoimmunerkrankungen/

[3] https://www.aerztezeitung.de/medizin/krankheiten/diabetes/article/943970/epidemiologie-diabetes-rki-rate-praevalenz-verzehnfacht.html

[4] https://www.tk.de/techniker/gesundheit-und-medizin/behandlungen-und-medizin/herz-kreislauf-erkrankungen/bluthochdruck–jung-und-alt-betroffen-2015754

[5] https://d-nb.info/962820490/34

[6] https://www.dr-feil.com/blog/lebensmittel/fleisch-bio-demeter-oder-ganz-egal.html

#farmorsyndling auf Instagram

Post dine billeder på Instagram og link til @bonebrox.
Med lidt held kan du vinde en rabatkode på 10 %, og vi præsenterer dig i vores Hall of Brox!

#omasliebling auf Instagram Poste deine #omasliebling Fotos auf Instagram und verlinke @bonebrox. Mit etwas Glück kannst du einen 10% Rabattcode gewinnen und wir featuren dich in unserer Hall of Brox!
2020-02-13T03:06:54+02:00