HVAD ER KOLLAGEN? HER HAR DU ALT på et øjeblik!

En smuk krop, strålende hud, stærke muskler og led – følelsen af ​​at være meget yngre og sundere end det kan være i henhold til fødselsåret: Hvem drømmer ikke om det? For nylig gør et stof, der fremmer disse egenskaber, kollagen, et navn for sig selv.

Men hvad er dette “mirakelstof” -kollagen nøjagtigt? Kollagen er det mest rigelige protein i den menneskelige krop, og faktisk det mest rigelige protein i dyreriget. Kollagen tegner sig for 6% af den samlede legemsvægt for mennesker, dvs. 3,6 kg for en person på 60 kg og ca. en fjerdedel af det samlede protein.

På grund af dens struktur bestemmer kollagen vævets elasticitet og trækstyrke. Så det fremmer en glat hud, stærkt hår, stramme kropskonturer, bringer styrke og hastighed i sportsgrene, holder knoglerne mere i alderen. Så virkelig en rigtig allrounder for kroppen? Lad os se nærmere på.

I denne artikel lærer du:

1. Hvad er kollagen (kollagen), hvad består det af?

Kollagen er et protein. Mere specifikt er kollagen kroppens vigtigste strukturelle protein. Det forekommer hovedsageligt i bindevæv, fungerer som et fleksibelt stillads og giver væv såsom hud, lunger, blodkar, brusk, knogler, sener og ledbånd deres elasticitet, rivestyrke og trykmodstand. Den internationale stavemåde er “Collagen”.

 

Hvordan er kollagen struktureret?

Proteiner er sammensat af aminosyrer – i kollagen er det hovedsageligt aminosyrerne glycin, prolin og hydroxyprolin:

  • Glycinindhold: 33%
  • Prolinindhold: 12%
  • Hydroxyprolinindhold: 10%

Kollagen dannes af bindevævsceller kaldet fibroblaster. De strækker sammen over 1000 aminosyrer, kaldet alfakæder (polypeptider). Hvis tre sådanne alfakæder vikles omkring hinanden, kaldes dette en tropocollagen-enhed.

Alfakæderne er spiralformet viklet og holdes sammen af ​​brintbindinger. Helixstrukturen betyder, at hver tredje aminosyre skal være særlig lille. Denne betingelse imødekommer glycin, den mindste af alle aminosyrer. Det udgør derfor en tredjedel af aminosyrerne i kollagen. Aminosyrerne prolin og hydroxyprolin er også almindelige, da de tillader en tæt samling af alfakæderne.

Hvis flere tropocollagen-enheder i det ekstracellulære rum er tæt på hinanden, dannes oprindeligt tynde kollagenfibriller, mens yderligere kollation resulterer i tykkere kollagenfibre. Forbindelserne i tropocollagen og mellem tilstødende tropocollagen i en kollagenfiber gør fibrene stærke, fleksible og træk på samme tid.

 

Hvorfor findes der oplysninger om forskellige kollagentyper?

Afhængig af sammensætningen af ​​kollagen skelnes forskellige typer kollagen. I mellemtiden er 28 kollagentyper kendt. Kollagen type I er mest almindelig hos pattedyr. Egenskaberne for hver type kollagen bestemmer, hvilken funktion de tager i cellen eller vævet, for eksempel:

  • Type I kollagen: i huden, sener, knogler, dentin, fascia, kar, indre organer
  • Kollagen type II: i brusk, glasagtig i øjet
  • Type III kollagen: i hud, livmoder, blodkar
  • Kollagen type IV: i nyreglomeruli, øjenlinser, basallaminaer af epitelceller og endotelceller
  • Kollagen type V: i basal lamina af glatte og stribede muskelceller

 

Hvad er forskellen mellem kollagen, gelatine og kollagenhydrolysat?

Når kollagen koges, opløses først forbindelsen mellem de tre alfakæder. De er derefter individuelt og kan gelere. Så gelatine er “kogt kollagen”. Det kan også fås ved hjælp af syrer eller kollagenbaser.

Kollagenets oprindelse (arter og væv) samt ekstraktionsprocessen (temperatur, tid, pH) bestemmer længden af ​​polypeptidkæderne og gelatinens egenskaber. Hajgelatin opfører sig anderledes end svinegelatine. Gelatin dannes også efter afkøling af en frisk kogt knogleculjong.

Hvis gelatine nedbrydes enzymatisk, dannes kollagenhydrolysat. Det er et hvidligt pulver, der er godt opløseligt i varme og kolde væsker.

Hvad fremmer opbygningen af ​​kollagen?

Der er behov for to komponenter til kroppens egen produktion af kollagen: aminosyrer og vitamin C. Det fungerer som en kofaktor for de enzymer, der bygger kollagen (Nabzdyk 2018).

Du har måske hørt om maritim historie: sejlere faldt ud af deres tænder og hår efter et par måneder på havet. Blødende tandkød ledsages af hudproblemer, muskelatrofi og knoglesmerter. Dette er tegn på skørbug, en vitamin C-mangel, der fører til ændret kollagenproduktion. Kun forbruget af C-vitaminrig surkål stoppede den frygtede maritime sygdom.

Hvis der mangler C-vitamin, dannes tropocollagen uden hydroxyprolin. Helixstrukturer dannet af disse usædvanlige tropocollagener er ustabile og nedbrydes ved temperaturer over 20 ° C.

Derfor bør aminosyrerige fødevarer, såsom kød, fisk, æg, knoglemulde, kombineres med vitamin-rige fødevarer for at give optimal kollagenproduktion.

Understøtter også fødevarer, der er rige på zink, silicium og antioxidanter, såsom rosehip, havtorn, græskarfrø eller hirse. De fremmer også opbygningen af ​​kollagen og forsinker dets nedbrydning.

 

Hvad forårsager nedbrydning af kollagen?

Forskellige miljøpåvirkninger og livsstilsfaktorer angriber kollagenaflejringen: især aldringsprocesser, stress, stærkt sollys, rygning og kroniske sygdomme.

Kollagenproduktion aftager med stigende alder. Som et resultat mister huden sin fasthed, knoglerne bliver mere ustabile, håret bliver tyndere, synet bliver mindre fleksibelt, og ledproblemer kan opstå. Når niveauet af østrogen falder, falder kollagensyntesen også. Som et resultat bliver huden stadig mere krøllet og tørrere i overgangsalderen. Kroniske sygdomme og stress kan føre til øget nedbrydning af kollagen.

Hvordan du kan modvirke kollagentab naturligt, lærer du i de næste afsnit.

Vi har offentliggjort mere detaljerede oplysninger i en særlig artikel:https://bonebrox.com/was-ist-kollagen-collagen-woraus-besteht-es/

2. Hvor forekommer kollagen – og hvordan kan du stimulere din kollagendannelse?

Hvis du vil genopfylde kollagenreserverne i din krop, skal du nå specifikt til kollagenrige fødevarer.

Hvilke fødevarer indeholder kollagen – og hvad er kilden til kollagen?

Kollagen findes hovedsageligt i knogler, led og hud hos dyr. Påstås typiske kollagenkilder er:

  • Mark og sandben, brusk, oksekød, svinekød
  • oksehaler
  • Svin og kyllingefødder eller ankler
  • svinehud (skorpe), lakseskind, kyllingeskind
  • hud- og knoggelatine fra svin, kvæg eller fjerkræ; Det bruges til at tykkere fødevarer rig på vand, såsom aspic, brawn, desserter, gummy bjørner
  • Ben bouillon af oksekød, kylling, fisk
  • I Europa sjældent på bordet, men populært i Asien som mad: vandmænd

I mellemtiden tilbydes kollagen som et pulver, i kapsler, tabletter eller drikkeampuller. Kollagen behandles så det er let opløseligt i vand. Det kaldes derefter “kollagenhydrolysat”, “kollagenhydrolysater”, “hydrolyseret kollagen”, “hydrolyseret gelatin”, “kollagenpeptider”, “kollagenpeptider” eller “kollagenpeptider”.

 

Er der nogen vegetabilsk (vegetarisk, vegansk) kollagen?

Kollagen produceres kun af dyr, så der er ingen urte- eller vegansk kollagen. Hvilke alternativer har vegetarer og veganere, men også for allergikere, som for eksempel reagerer på fiskekollagen?

  • Manetkollagen: Da vandmænd ikke har et nervesystem og derfor sandsynligvis er smertefrit, betragtes de som en acceptabel kilde til kollagen i helt naturlig urtekosmetik
  • Fra frøbelægningen med hvid lupin opnås et kollagenlignende stof (benævnt “collagener”), der er beregnet til at øge kollagenproduktionen i huden og bruges i naturlige kosmetiske produkter
  • Planter, der indeholder mange aminosyrer til dannelse af kollagen og C-vitamin: jordnødder, solsikkefrø, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, gærflakes er også rige på glycin og prolin. Kombiner dem med især vitamin C-rige fødevarer, såsom acerolapulver, rosehip, havtornsaft, neslefrø, baobab (pulver) eller guava, fortrinsvis i en morgenmadsskål, en korn, grød, smoothie, hjemmelavede granola barer eller i salater
  • Er du en champignonfan? Derefter er medicinske svampe en anden nyttig kilde til at øge kollagenproduktionen. Fordi vitale svampe som shiitake, chaga, pindsvingeite og andre er især rige på antioxidanter

 

Hvordan stimuleres kollagendannelse?

Ligegyldigt hvordan du tager kollagen, som bouillon, gelatine, kylling med hud eller som kollagenhydrolysat: Det opdeles i fordøjelseskanalen i mindre stykker, overtages tarmen i blodomløbet og distribueres over hele kroppen og til udvikling af nyt kollagen i alt Brugte bindevæv. Og det har mærkbare og synlige effekter, såsom glatter hud eller mindre smerter i leddene.

Hvorfor kollagenregenerationen fungerer så godt, er endnu ikke klart. Det hævdes, at kollagenfragmenterne angiver fibroblasterne, at der er en skade eller kollagennedbrydning og således stimuleres til at genopbygge kollagen (Watanabe-Kamiyama 2010; Yazaki 2017).

Vi har offentliggjort mere detaljerede oplysninger i en særlig artikel: https://bonebrox.com/wo-kommt-kollagen-vor/

3. Hvilken virkning har kollagen på hud, hår og som anti-aging middel?

En fast hud er kendetegnet ved meget kollagen og et højt vandindhold. Med stigende alder og lave østrogenniveauer formindskes kollagenproduktionen – det samme gør ansigtets og hovedbundens elasticitet og elasticitet. Rynker, rynker, udtalt ansigtslinjer og et tyndere hårhoved er resultatet.

Ideen er åbenlyst at erstatte det hudstrammende kollagen: udefra med kosmetik eller indefra med mad eller kosttilskud – som et alternativ til Botox, rynkeinjektion med autologt fedt, kirurgisk løft eller ultralydbehandling.

Siden midten af ​​1950’erne er der anti-aging cremer med bovint kollagen, nu også kollagenholdige ansigtsmasker, serum, hydrogeler, håndcremer, øjemasker og øjenpuder til mørke cirkler og poser under øjnene og meget mere. Effekten er hovedsageligt baseret på det faktum, at kollagen danner en vandbindende film på huden og dermed får huden til at se yngre og fyldigere ud.

Urte-kollagenalternativer til hudstramning er hyaluronsyre fra hvede, en kollagenlignende aktiv ingrediens fra frøbelægningen af ​​lupin, sojaprotein, mandelolie eller amla olie. Marine kollagen fra vandmænd anvendes også i naturlig kosmetik. På grund af dens struktur binder det endnu mere vand end kollagen fra hvirveldyr.

Kosmetiske produkter er kendetegnet ved, at deres aktive ingredienser forbliver i hudens øverste lag. Alt, der trænger dybere, betragtes som en medicin. I denne henseende er pleje af kollagenhud mere en overfladebehandling, som hovedsageligt opnås ved binding af fugt på huden. Den større anti-aldringseffekt ligger i absorptionen af ​​kollagen og stimuleringen af ​​kroppens kollagendannelse

Kliniske undersøgelser af oral optagelse af kollagenhydrolysater i en daglig dosis på 2,5 til 10 gram pr. Dag i fire til 24 uger viser påviselige forbedringer i sårheling, kollagentæthed, rynker, hudelasticitet og hydrering i huden. Op til otte uger efter den sidste dosis er der en markant højere mængde kollagen i huden (Choi 2019, Proksch 2014).
Fremtidige undersøgelser vil afklare, om kollagen også kan påvirke sygdomme i hudbarrieren, såsom atopisk dermatitis.

Forresten: Enhver, der ønsker at stimulere kollagendannelse med lysbehandling, har naturligvis også brug for tilstrækkelige aminosyrer og C-vitamin i deres diæt, så strukturen kan få succes.

Kollagen spiller også en vigtig rolle for håret. Tyndere hår eller hårtab kan have forskellige grunde. Hvis der er mindre kollagendannelse i hovedbunden, kan stigende kollagensyntese igen give mere kraftfuldt hår. Kollagen fører sandsynligvis til mere bæredygtig mad til pænere hår end kollagen-shampoo, der kun fungerer på overfladen og hurtigt vaskes ud igen.

Vi har offentliggjort mere detaljerede oplysninger i en særlig artikel:https://bonebrox.com/haut_haare_anti_aging/

4. Hvilken effekt har kollagen på led, ledbånd, sener og knogler?

Nogle gange gør de ondt, når tingene bliver værre, bryder de eller går i stykker: led, ledbånd, sener og knogler. I mellemtiden har ordet spredt sig om, at kollagen gør muskuloskeletalsystemet tilsyneladende kraftfuldt, fleksibelt og elastisk.

Omvendt derfor atleter med kraftig ledbelastning, såsom langdistanceløbere og vægtløftere, eller personer med gigt, slidgigt, gigt, knæsmerter, ledsmerter, revne ledbånd, knækkede knogler, knogleskørhed, rygsmerter eller herniated disc collagen. Brugen af ​​kollagen er også kendt for forebyggelse eller behandling af muskelsårhed, menisk kirurgi, rehabilitering efter korsbåndskirurgi eller implantater.

Men er der nogen bevis for effektivitet? Lad os se på nogle eksempler.

 

slidgigt

Slidgigt er en kronisk degenerativ artikulær ændring på grund af nedbrydning i brusk, som regel er forbundet med smerter og funktionelle begrænsninger. Sammenligningen af ​​forskellige kosttilskud viser, at brugen af ​​kollagenhydrolysat på kort sigt opnår stor og klinisk meningsfuld smertereduktion. Intakt kollagen type II reducerer smerter markant på mellemlang sigt (Liu 2018).

 

Knogler og knogleskørhed

Hvis knoglestrukturen forstyrres eller nedbrydning af knoglemasse opstår, kan det føre til sygdomme som raket eller osteoporose.

Dyreforsøg viser, at diætkollagen er inkorporeret i knoglevæv. Det er også vist, at nedbrydning af knogler kan reduceres ved kollagen i kosten. Kollagenhydrolysat fremskynder også helingen af ​​knogelfrakturer.

Kliniske studier viser også positive effekter hos mennesker. Imidlertid er de undersøgelser, der er foretaget indtil videre, hovedsagelig i kombination af kollagen og calcium og / eller vitamin D, så det individuelle indhold af kollagen ikke kan bestemmes nøjagtigt ud fra de positive effekter. Da knoglemasse i alderdom, men også afhænger af knoglemassen, som blev opbygget i barndommen, blev påvirkningen af ​​kollagen i børns ernæring undersøgt. Følgelig forbedrer optagelsen af ​​kollagen, uanset en calciumdosis, knoglestrukturen hos børn (Daneault 2017).

Generelt antyder undersøgelsesresultaterne, at absorptionen af ​​kollagen eller gelatine styrker brusk, led, knogler, sener og ledbånd, hvilket reducerer risikoen for kvæstelser og smerter. Kollagen spiller også en rolle i god sårheling og dermed i hurtigere skadesreparationer.

Vi har offentliggjort mere detaljerede oplysninger i en særlig artikel: https://bonebrox.com/arthrose/

 

5. Hvilken effekt har kollagen på bindevæv, cellulite og graviditet?

Den appelsinskal cellulite plager mange kvinder på maven, benene eller balderne. Overdreven stress på bindevævet på grund af vægtudsving, hurtig vækst og vægtøgning under puberteten eller graviditeten efterlader mærker på huden som strækmærker.

I tilfælde af arvelig bindevævssvaghed, eller hvis kollagenfibrene i bindevevet er beskadiget af hormoner eller strækninger, dannes de karakteristiske bølger, buler og striber. Også edderkoppearter eller åreknuder slutter sig til det. Når østrogenproduktionen reduceres hos menopausale kvinder, dannes tilsyneladende mindre kollagen i det subkutane bindevæv. Som et resultat fremkommer det subkutane fedtvæv og fører til en bølget hudoverflade.

Cellulite og strækmærker betragtes som ikke-behandlingsmæssige. Forebyggelse anbefales til tilstrækkeligt vandindtag, fysisk træning, skiftende brusere, afholdenhed fra vasokonstriktiv rygning, creme af stressede hudområder hos gravide kvinder og opretholdelse af normal vægt. Men kan kvinder ikke virkelig gøre noget, hvis huden allerede har lidt?

Undersøgelsesresultater om brugen af ​​kollagen i cellulite giver anledning til håb. Fordi med moderat cellulite allerede 2,5 gram kollagenhydrolysat pr. Dag, fører over seks måneder til en forbedring i cellulite og hudtæthed sammenlignet med en kontrolgruppe uden kollagen (Schunck 2015). Ud over at aktivere massage, motion og en afbalanceret diæt, kan det målrettede indtag af kollagen, for eksempel som et pulver eller bouillon, måske forbedre cellulitis udseende. Det er værd at prøve.

Vi har offentliggjort mere detaljerede oplysninger i en særlig artikel:https://bonebrox.com/welche-wirkung-hat-kollagen-auf-bindegewebe-cellulite-und-in-der-schwangerschaft/

 

6. Hvilken virkning har kollagen i tarmen?

I øjeblikket anslås det, at cirka en fjerdedel af befolkningen i udviklede lande har svækkende fordøjelsesbesvær. De udtrykker sig med oppustethed, kramper, diarré, forstoppelse. Dette er for eksempel forårsaget af livsstilsrelaterede intolerancer over for visse fødevarer, såsom mælkesukker (lactose) eller klæbrig protein fra korn (gluten), et overskud af fruktose, det utætte tarmsyndrom og ændringer i tarmfloraen. Men også kroniske inflammatoriske tarmsygdomme, såsom Crohns sygdom og ulcerøs colitis, autoimmune sygdomme, såsom cøliaki eller årsagen til det ufuldstændige irritable tarmsyndrom, kan forårsage massive tarmsygdomme.

Mange af disse tarmsygdommer har det til fælles, at tyndtarmscellerne og tarmslimhinden er beskadiget. Kollagen og hyaluronsyre hjælper med at forsegle tarmen og fremmer reparation af tarmcellerne og den beskyttende tarmslimhinde. Især synes glycin, den vigtigste komponent i kollagen, at have en beskyttende virkning på maven og tarmen (Samonina 2000, Razak 2017).

Derfor er en god knogleculjong så gavnlig ved diarré og mavesmerter: Den giver meget kollagen, lindrer smerter og kramper ved varme og genopfylder væskereserven i diarré.

Vi har offentliggjort mere detaljerede oplysninger i en særlig artikel:https://bonebrox.com/welche-wirkung-hat-kollagen-auf-den-darm/

 

7. Hvor spiller kollagen stadig en rolle?

Kollagen af ​​type I udgør størstedelen af ​​kollagen i kroppen hos pattedyr og forekommer også i blodkarene. En god tilførsel af kollagen holder karene elastiske og forhindrer således hjerte-kar-sygdomme.

Kollagen er vigtigt for god sårheling. Derfor er en særlig god pleje efter tandfjernelse eller tandkirurgi nyttig. Lejlighedsvis bruger tandlægen også kollagenkegler i en tandekstraktion. De indsættes i såret, understøtter sårheling, hjælper med at stoppe blødning og beskytter såret mod madrester og bakterier. Kollagenkegler resorberes om et par uger og vil blive brugt i tandimplantater, fjernelse af visdomstænder eller biopsiprøver.

En god bouillon, der indeholder meget kollagen, er et godt måltid, især efter tandkirurgi: Det er let at spise, fylder væsketab og fremmer sårheling med det indeholdte kollagen.

Og her er et andet tip til søvn: Kollagen er meget rig på glycin. Glycin ser ud til at forbedre søvnkvaliteten, så folk lettere kan falde i søvn og have mere afslappende dyb søvnperioder. Den næste dag er du bedre regenereret – så siges det – således mere opmærksom og koncentreret. Dette fungerer også, hvis du tager kollagen til morgenmad eller i løbet af dagen, da Glycine ikke forårsager træthed på dagen. Derfor er kollagen eller en god bouillon ægte “biohacking” hemmelige tip til fagfolk inden for mental sundhed og dem, der vil sove godt igen (Bannai 2012).

Vi har offentliggjort mere detaljerede oplysninger i en særlig artikel:https://bonebrox.com/kollagen-fuer-die-zaehne/

8. Kollagen ganske praktisk: hvor skal man købe, hvordan man tager, hvordan man doserer, hvilke opskrifter?

Nu vil du komme i gang og købe kollagen? Afhængigt af om du bruger det som kosmetik eller som en del af din diæt, finder du det i apoteker, online butikker, helsekostbutikker, apoteker eller parfumerier. Glem ikke, at der er kollagen i dine knogler, og at slagteren efter eget valg normalt giver dig knogler til en knoglemasse. Det giver dig meget kollagen. Hvis du ikke selv vil lave bouillon, kan du selvfølgelig også købe den.

Vær opmærksom på en god kvalitet af alle produkter: oprindelse, renhed, organisk kvalitet, hvis muligt fra græssende dyr og ikke fra fabrikslandbrug! Smag og virkning gør forskellen.

Hvis du vil tage kollagen internt, er der en række flydende produkter: knogleculjong, kollagendrikke, skud, dråber, drikkeampuller. I fast form er pulvere (kollagenhydrolysat), kapsler, piller eller tabletter tilgængelige som et ernæringstilskud.

Det anbefalede indtag er mindst 2 gram som minimum og ca. 10 gram kollagen som den maksimale daglige portion.

I øjeblikket populære er opskrifter, hvor kollagenpulver blandes i drinks eller mad. Da hydrolyseret kollagen er meget vandopløseligt og smagløst, kan en spiseskefuld let blandes til kaffe, supper, smoothies og korn, skåle eller grød. Kollagen er også en god teksturator og giver varme væsker ekstra cremethed. Dette passer godt med skudsikker kaffe og er fantastisk til saucer og nogle desserter. En kollagen matcha latte, en gurkemeje kollagen latte eller en varm chokolade med en spiseskefuld kollagen pr. Portion er innovative måder at nyde kollagen på. Klassikere er brawn, panna cotta eller jello med gelatine.

Hvor hurtigt fungerer kollagen? I henhold til erfaringer fra undersøgelser og lokalsamfund kan du forvente en første mærkbar effekt på huden efter ca. to uger og på leddene efter cirka to måneder med daglig indtagelse af høj kvalitet kollagen.

Hvornår skal du tage kollagen? Det afhænger kun af, hvornår det passer dig bedst. De fleste starter med morgenmad med tilsætning af en varm drink, smoothies eller korn, nogle tager kollagen efter en træning om eftermiddagen eller endda om aftenen.

I stedet for eller ud over oral indtagelse, kan du bruge kollagen eksternt. Du kan finde mange produkter, hvoraf de fleste er mærket “kollagen”, som toiletartikler eller kosmetik. Der er ampuller, cremer, geler, serum samt ansigtsmasker, ruller, øjenpuder, der indeholder kollagen. Men den større effekt er mere sandsynligt ikke fra eksterne plejeprodukter, men fra det interne indtag.

Vi har offentliggjort detaljerede oplysninger i en særlig artikel:https://bonebrox.com/kollagen-ganz-praktisch-wo-kaufen-wie-aufnehmen-wie-dosieren/

 

9. Kvalitet – eller: Hvad gør godt kollagen?

Kollagen er et animalsk produkt og behandles forskelligt under fremstillingsprocessen. Et højkvalitets kollagen kommer fra dyr, der holdes og fodres efter organiske standarder, endnu bedre er græsning i oksekød, svinekød og kylling.

Hvis kollagenet ikke behandles forsigtigt, kan der forekomme en ubehagelig smag eller lugt. Det er også sandsynligt, at effekten ikke er så god som med en højkvalitetsbehandlet kollagen.

Det er også vigtigt, at der ikke anvendes tilsætningsstoffer eller fyldstoffer såsom sukker.

Baseret på disse kriterier (organisk, græsning, ingen tilsætningsstoffer, forsigtig behandling) kan normalt hurtigt finde et passende produkt.

Kollagen, der optages som et pulver eller flydende kollagen, bør hydrolyseres for bedre absorption. I kombination med hyaluronsyre og C-vitamin understøttes kollagensyntesen yderligere. Hvis der bruges smag, hvilket snarere taler for en lavere kvalitet, er naturlige smag bedre end syntetiske

For kosmetiske produkter og til indpakning af tabletter behandles kollagen normalt fra gelatine. Dette er et problem for naturlige kosmetiske produkter, som bør være fri for animalske ingredienser, fordi der ikke er nogen plantekollagen. Som “anti-aging fra naturen” bruges derefter ofte “green anti-aging” eller “organisk stramning” kollagen fra smertebestandigt vandmænd. Etiketten er derefter “marine collagen” eller “oceanic collagen”.

Vi har offentliggjort detaljerede oplysninger i en særlig artikel:https://bonebrox.com/qualitaet-oder-was-macht-gutes-kollagen-aus/

 

10. Collagen: Er der bivirkninger?

Kollagen er et protein. Proteiner kan forårsage allergier i sjældne tilfælde. Jo mere lignende kollagen der er afledt fra dyr til humant kollagen, jo lavere er risikoen. Derfor er kylling, oksekød eller svinekød som kollagenskilde bedre egnet end kollagen fra fisk eller vandmænd. Godt at vide: Kollagenhydrolysater er så nedbrudt, at de næppe har noget allergisk potentiale, når de indtages.

Allergiske reaktioner forekommer ikke efter indtagelse, men efter kosmetiske eller kirurgiske behandlinger, såsom brugen af ​​kollagen som et hudfyldstof eller brugen af ​​bovint kollagenholdige materialer i øjenkirurgi (Mullins 1996). Kollagenhydrolysater i hårbalsam (hårbalsam) kan forårsage udslæt, især hos personer med atopisk dermatitis (Niinimäki 1998).

Du kan måske spørge dig selv i princippet, om kollagen er sundt, og det er fornuftigt at tage det. Kollagen er et naturligt forekommende protein. Hvis du kan lide det meget naturligt og naturligt, er en knogleculjong, der indeholder meget kollagen, det perfekte valg. Vores forfædre tog dem for aldre siden og styrkede sig med dem.

I det moderne liv reducerer vi ofte forberedelsestiderne (en god bouillon, der simmer i op til 18 timer) eller ser efter koncentrerede former for indtagelse, såsom pulvere, tabletter og kapsler. Med hensyn til virkning og bivirkning afhænger meget af kvaliteten af ​​råvarerne og kvaliteten af ​​forarbejdningen. Grundlæggende skal du altid holde dig til de anbefalede mængder for at undgå bivirkninger.

Tidligere studieresultater og erfaring med at tage op til 10 gram kollagen pr. Dag viser, at det er sikkert og har ingen bivirkninger (Daneault 2017, Choi 2019).

 

 

 

litteratur

  • Bannai, M., et al. 2012. New Therapeutic Strategy for Amino Acid Medicine: Glycine Improves the Quality of Sleep. Pharmacol Sci 118, 145 – 148
  • Bannai, M., et al. 2012. The effects of glycine on subjective daytime performance in partially sleep-restricted healthy volunteers. FrontiersinNeurology | SleepandChronobiology 3:Article61
  • Choi, F.D., et al. 2019. Oral Collagen Supplementation: A Systematic Review of Dermatological Applications. J Drugs Dermatol.18(1):9-16
  • Daneault, A., et al. 2017. Biological effect of hydrolyzed collagen on bone metabolism. Crit Rev Food Sci Nutr.57(9):1922-1937
  • Darnell, J., et al. 1986. Molecular Cell Biology. Scientific American Books
  • Faller, A., et al. 2008. Der Körper des Menschen. Thieme-Verlag, 15. Auflage
  • Liu, X. 2016. Dietary supplements for treating osteoarthritis: a systematic review and meta-analysis. Br J Sports Med.52(3):167-175
  • Mullins, R.J., et al.1996. Allergic reactions to oral, surgical and topical bovine collagen. Anaphylactic risk for surgeons. Aust NZJ Ophthalmol 24:257-260
  • Nabzdyk, C.S., et al. 2018. Vitamin C in the critically ill – indications and controversies. World J Crit Care Med.7(5):52-61
  • Niinimäki A., et al. 1998. Contact urticaria from protein hydrolysates in hair conditioners. Allergy. 53(11):1078-1082
  • Proksch, E., et al. 2014. Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol.27(3):113-119
  • Razak, M.A., et al. 2017.Multifarious Beneficial Effect of Nonessential Amino Acid, Glycine: A Review. Oxidative Medicine and Cellular Longevity Volume 2017, Article ID 1716701, 8 pages, http://dx.doi.org/10.1155/2017/1716701Samonina, G. et al. 2000. Protection of gastric mucosal integrity by gelatin and simple proline-containing peptides. 7(1):69–73
  • Samonina, G., et al. 2000. Protection of gastric mucosal integrity by gelatin and simple proline-containing peptides. Pathophysiology 7:69–73
  • Schaal, S., et al. 2016. Der Mensch in Zahlen. Springer-Spektrum-Verlag
  • Schunck, M., et al. 2015. Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. J Med Food. 18(12):1340-1348
  • Watanabe-Kamiyama, M., et al. 2010. Absorption and effectiveness of orally administered low molecular weight collagen hydrolysate in rats. J Agric Food Chem.58(2):835-841
  • Yazaki, M., et al. 2017. Oral Ingestion of Collagen Hydrolysate Leads to the Transportation of Highly Concentrated Gly-Pro-Hyp and Its Hydrolyzed Form of Pro-Hyp into the Bloodstream and Skin. J Agric Food Chem.65(11):2315-2322

 

#farmorsyndling auf Instagram

Post dine billeder på Instagram og link til @bonebrox.
Med lidt held kan du vinde en rabatkode på 10 %, og vi præsenterer dig i vores Hall of Brox!

#omasliebling auf Instagram Poste deine #omasliebling Fotos auf Instagram und verlinke @bonebrox. Mit etwas Glück kannst du einen 10% Rabattcode gewinnen und wir featuren dich in unserer Hall of Brox!
2020-02-13T01:29:06+02:00